Tietoa matto- ja laitepilatestunneista

Pilatesstudio Hetki tarjoaa matto- ja laitepilatesryhmiä sekä pilateskursseja, kuten aloittelijoille suunnattuja Pilates alkeiskursseja ja Laitepilateksen starttikursseja sekä konkareille Klassisen repertuaarin työpajoja ja Pilates specialtreenejä. Paikan päällä järjestettävien pilatestuntien lisäksi järjestämme myös etäpilatestunteja.

Haluamme kiinnittää erityishuomiota ohjauksen laatuun, ja siksi ryhmäkoot ovat pieniä. Mattopilatesryhmään otamme maksimissaan 10 osallistujaa ja laitepilatesryhmän maksimissaan 5–8 henkilöä riippuen siitä, toteutetaanko tunti kiertoharjoitteluna vai ei.

Pienessä ryhmässä ohjaajalla on mahdollisuus havainnoida osallistujien liikehallintaa yksilöllisesti, antaa yksilöllisiä ohjeita ja liikevaihtoehtoja sekä ohjata tarvittaessa manuaalisesti. Tällöin pilatesharjoittelun periaatteeet liikehallinta, tarkkuus, keskittyminen, hengitys, kehon keskusta ja virtaus toteutuvat suuria ryhmiä paremmin.  Kaikilla Pilatesstudio Hetken pilatesohjaajilla on terveydenhuoltoalan ja/tai liikunta-alan ammatillinen koulutus. He ovat halukkaita kehittymään ja panostavat omaan osaamiseensa.

Kannustamme kokeneita ja aktiivisia pilatesharrastajia palaamaan aika ajoin perusasioiden äärelle kokeilemalla perustason tai vaikkapa alkeet-tason tunteja. Toisaalta kannustamme jokaista haastamaan itseään myös vaikeammilla tunneilla ja löytämään oman kehonhallinnan tasonsa.

Jos et ole kokeillut tai harrastanut pilatesta aikaisemmin, ei haittaa. Suosittelemme sinulle joko pilates alkeet -tuntia tai alkeiskurssin käymistä. Lisää tietoa tulevista alkeiskursseista täältä. Hyvä vaihtoehto on myös ottaa muutama yksityistunti. Mikäli olet harrastanut pilatesta aikaisemmin, voit valita itsellesi parhaiten sopivimman tunnin tarjonnastamme. Kokeilemalla löydät itsellesi sopivimman tunnin.

Laitepilateksesta

Pilatessalimme varustus koostuu AlignPilates-laiteperheen laitteista: Reformer, neljä Cadillac-tornia, Ladder Barrel, Combo Chair sekä Spine Corrector. Reformerin, Cadillac päätyjen ja Combo Chairin jouset tarjoavat vastusta ja lisäävät haastetta, auttavat liikkeissä, tukevat kehoa tai ohjaavat liikeratoja riippuen jousien käyttötavasta.

Laitepilates tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja haasteita kehonhallinnan harjoitteluun. Laitteilla voidaan joko avustaa liikettä tai niillä voidaan nostaa vaatimustaso aivan uudelle tasolle.

Laitepilateksesta kiinnostuneille järjestämme Laitepilateksen starttikursseja. Starttikurssi kestää kaksi tuntia, ja sinä aikana tutustutaan pilateslaitteilla harjoitteluun. Starttikurssin jälkeen on helppo osallistua laitepilates ryhmätunneille. Lue lisää laitepilates starttikurssista ja katso seuraavan kurssin ajankohta täällä.

Kun tulet matto- tai laitetunnille

Kulkuohjeet pilatesstudiollemme löydät täältä.

Kun tulet tunnille, käy rohkeasti peremmälle sisäpihan ovesta odotus- ja pukeutumistilaan, jossa voit vaihtaa vaatteet pilatestunnille sopivaksi ja jättää vaatteet lukolliseen kaappiin. T

Näytä ohjaajalle joko sarjakorttisi tai maksa tuntisi haluamallasi maksuvälineellä.

Pilatekseen tarvitset mukaan joustavan vaatetuksen, oman hikipyyhkeen sekä juomapullon. Kenkiä et tarvitse, mutta hygieniasyistä pyydämme käyttämään sukkia. Pilatesmatot löytyvät saliltamme. Toki halutessasi voit ottaa mukaan oman maton. Jokainen puhdistaa oman mattonsa ja käyttämänsä välineet tunnin jälkeen, jolloin seuraavien on miellyttävä käyttää välineitä.

Pilatesstudio Hetken pilates ei ole fysioterapiaa, terveydenhoitoa tai kuntoutusta, vaan omaehtoista kehonhuoltoa. Jokainen osallistuu pilatestunneille omalla vastuullaan.