Laitepilates

Pilatessalimme varustus koostuu AlignPilates-laiteperheen laitteista: Reformer, neljä Cadillac-tornia, Ladder Barrel sekä Combo Chair. Laitteiden jouset tarjoavat vastusta ja lisäävät haastetta, auttavat liikkeissä, tukevat kehoa tai ohjaavat liikeratoja riippuen jousien käyttötavasta.

Laitepilates tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja haasteita kehonhallinnan harjoitteluun. Laitteilla voidaan joko avustaa liikettä tai niillä voidaan nostaa vaatimustaso aivan uudelle tasolle. Liikuntafysio Sello tarjoaa laitepilatesta sekä yksilö- että pienryhmäohjauksessa.

Laitepilatestuntien tasot:

  • Laitepilates alkeet: laitepilateksen aloittelijoille (ryhmässä enintään 4 henkeä)
  • Laitepilates perustaso: laitepilateksen perusasiat hallitseville (4)
  • Laitepilates keskitaso: edistyneempien laitepilatestunti (4)
  • Laitepilates kiertoharjoittelu (6)

Järjestämme myös laitepilateksen starttikursseja. Starttikurssi kestää kaksi tuntia, ja sinä aikana tutustutaan pilateslaitteilla harjoitteluun. Starttikurssin jälkeen on helppo osallistua laitepilates ryhmätunneille. Lue lisää laitepilates starttikurssista ja katso seuraavan kurssin ajankohta täällä.

Pilatekseen tarvitset mukaan joustavan vaatetuksen, oman hikipyyhkeen sekä juomapullon. Kenkiä et tarvitse, mutta hygieniasyistä pyydämme käyttämään sukkia.

Voit varata laitepilatekseen myös yksilöohjausajan. Ota silloin yhteyttä Kati Kauravaaraan (puh 010 5818283) ja sovi sinulle parhaiten sopiva aika. Laitepilateksen yksilötunti on samanhintainen kuin mattopilateksen yksilötunti.

Liikuntafysio Sellon pilates ei ole fysioterapiaa, hoitoa tai kuntoutusta, vaan omaehtoista kehonhuoltoa. Jokainen osallistuu pilatestunneille omalla vastuullaan.

Lue pilateksesta liikuntamuotona tästä.

 

TIESITKÖ?

Pilateksen kehittäjä Joseph Pilates kuntoutti sairaalassa potilaita, jotka kärsivät sodanajan sairauksista ja fyysisistä vammoista. Hän alkoi kuntouttaa potilaitaan sairaalasängyissä ripustamalla sängyn päätyihin jousia, jotka antoivat liikkeisiin sopivaa vastusta (jousivastus). Nämä jousivastuksella varustetut sairaalasängyt olivat laitepilatesvälineiden prototyyppejä, joista myöhemmin kehitettiin nykyään tutut pilateslaitteet Reformer, Cadillac ja Combo Chair.